onsdag 10. mars 2010

Neeeeeeei - hva har jeg gjort???

Neeeeeeiiiiiiii!!!
Noen ganger er jeg virkelig så utrooooolig DUM!

Kaill'n har vært på fotokurs og kom hjem og ønsket Picasa. (Photoshop ble for avansert for ham, mente ham)
Og, snille meg lastet selvfølgelig ned Picasa. Artig at kaill'n tar opp fotointeressen, synes jeg :)
Vel installert, åpnet jeg da programmet.
- og både kaill'n og jeg (må presiseres) fikk litt småpanikk da Picasa lastet inn alt vi har av bilder... (det er noen tuuuuusen) Tenkte som så at nå blir det ihvertfall dårlig med plass på PC'n - og skyndte meg å fjerne bilder og filer i en fei.
Men, det skulle jeg IKKE ha gjort...

Dagen etter kommenterte kaill'n at det var så få bilder på ED'n.
Å? Det var da rart. Tok en titt og så at plenty bilder manglet på disken. Skrekk og gru, da gikk det opp for meg hva jeg hadde gjort.......det å slette bilder i Picasa, innebærer at bildene slettes fra originalplasseringen - GAAAAAAAAH!!!
Håpefull åpnet jeg papirkurva og lette etter bildene der. Men, fadesen var og ble et gedigent faktum - bildene var borte - FOREVER......

Som siste utvei, tok kaill'n med både PC og ED på jobb (slik at dataekspertene der fikk se på saken)
Men, den gang ei - bildene er og blir borte....Alle bilder fra i år + julefeiringen....
Heldigvis har jeg klart å beholde roen - sånn noenlunde ihvertfall.... Jeg er veeeeldig flink til å knipse masse bilder, men ikke like flink til å skrive dem ut.
Kan med hånden på hjertet si at jeg lærte noe av denne tabben.
Neste gang skal jeg tenke meg om både en og to ganger før jeg sletter i vei.
Ønsker dere alle en slettfri dag!

6 kommentarer:

Camilla sa...

Oj uff så leit! Det er faren når vi hobbyfotografene ikke alltid printer ut og fremkaller alle bildene... kjenner meg igjen.

Kjempe leit for deres del, skjønner frustrasjonen.
Sender en stor rolig klem deres vei.
Klem C.

Gul Hverdag sa...

ÅÅÅÅ, nei å nei så kjedelig!!!
Jeg hadde noen tusen bilder på min gamle pc, og når den skulle ominstaleres forsvant alle bildene... så jeg forstår hvor kjedelig det der er....

Jaja... håper du klarer slappe av likevel..sånn bittelitt hvertfall... hvertfall ikke klikker;-) hehe... (hadde nemlig jeg gjort)

Ha en fin kveld!!!

Lise ♥ sa...

Ånei ånei :( Ikke artig i det hele tatt.

*trøsteklem*

Lena sa...

Næmen Linda!!! Jeg vet at fortvilelsen er stor - men jeg gikk igjennom det samme ifjor da jeg også trodde at endel bilder ble borte under en ivirg ryddehånd... En datakompis kjørte et recoveryprogram på hele sulamitten - og det meste kunne hentes frem. Men det er da selvfølgelig viktig at man ikke bruker pc'en noe innimellom fadesen til kjøring at recovery er gjort...

susan`s side sa...

Stakkars, stakkars dere!

Paal Christian sa...

Hei Linda. Gjorde et søk på Klæbu, og fant bloggen din. Tittet litt og fant denne forferdelge posten om alle bildene du har mistet. Selv om filene er fjernet fra søppelbøtta er det langt fra sikkert at de virkelig er slettet fra harddisken. Selv om det er et par uker siden kan det godt være at filene lar seg "undelete". Har du forsøkt å innstallere programvare for å søke etter slettede filer?

Her finner du 41 gratisprogrammer som hevder å gjøre jobben... det er verd et forsøk:
http://download.cnet.com/1770-20_4-0.html?query=undelete&searchtype=downloads&filter=licenseName=Free|platform=Windows&filterName=licenseName=Free|platform=Windows&tag=ltcol

Ellers har jeg også et litt mer avansert program som jeg har hatt godt hell med før.

Lykke til!