lørdag 28. november 2009

Min første award - en koselig start på dagen :)

I dag lå det en koselig hilsen til meg fra søte Lise på bloggen min. Min aller, aller første award! Har sett mange av disse awardene rundt omkring i bloggeverdenen og tenkt at heldige er de som får en slik :)
Og nå var det min tur.... Tusen, tusen takk til deg, Lise ;)



Denne vil jeg så gjerne gi videre til disse flotte og inspirerende bloggerne:




Nå må jeg få svingt meg rundt og lage frokost til gjengen. Om ikke så altfor lenge kommer jo gjestene til juleverkstedet - ønsker dere alle en fin, fin og stressfri lørdag :)

fredag 27. november 2009

Et lys imot mørketida...

...er en av sangene Courage skal synge på konsert på søndag. Gleder meg - det er en egen stemning å synge i kirka.
Denne dagen har gått med på baking, baking og atter baking. Mange sorter er i boks nå, men jeg må helt sikkert til pers igjen ganske snart - kjeksene får virkelig føtter å gå på her i huset ;)
Etter å ha ryddet og vasket på kjøkkenet (dette er virkelig den kjedeligste jobben...) fant jeg frem Norgesglassene mine, limpistol og annet stæsj og laget lyslykter på 1-2-3



Nok en gang har jeg hentet inspirasjon fra Husfruas Memoarer - hos henne er det førjulsstemning i bøtter og spann for tiden :)
I morgen står juleverksted på planen. Hvis alle kommer, blir vi vel 13(!) til bords.
Gleder meg - og nå skal jeg forberede siste rest.
Ønsker dere alle en koselig fredagskveld :)

tirsdag 24. november 2009

Nå er sviblene i butikken...

...og i utgangspunktet er det noe jeg ikke kjøper til jul. Men, nå kunne jeg bare ikke la være, etter å ha besøkt diverse blogger og fått inspirasjon :)

...og jeg synes nå denne ble litt dekorativ da - den fikk plass i en stor tekopp som aldri er i bruk (fordi teen blir så fort kald) Hadde mose i en dekorasjon fra før, men ikke nok, så nå sitter jeg her og venter på at regnet skal avta slik at jeg kan husje meg ut og sanke både mose og kongler. Natterangleren har nok ingenting imot å bli med, han er ikke redd for regnet :D

fredag 20. november 2009

Feber & sånt...

Ja, for nå har feberen inntatt hjemmet vårt - og den kom ganske så plutselig. Da jeg dro på konserten i går, litt før fem, var Vivildtuppa helt fin. Da snuppene og besteforeldrene ankom konsertlokalet kl 19.30, var hun varm og litt tufs. Men, hun klarte på både saft og muffins i kaffepausen. I dag sto hun tidlig opp og kledte på seg, så almenntilstanden er god, heldigvis. Men, planene om å dra til min bestemor i helga må nok skrinlegges. Litt tungt å svelge for Sigrid, for hun hadde gledet seg til dette besøket. Men, sånn er det bare - har overhodet ingen ønsker om å ta med oss noen bassilusker på besøk - så dette må vi ta igjen senere.

Konserten i går var kjempekooooselig. Førjulsstemning i fjøset ble en suksess og det var skikkelig artig at Courage og Viva sang sammen.
Jeg presterte nesten å ramle av korbenken - slik kan det gå når man blir revet med ;)

I går ble det brødbakst, men det var skralt med grovmel. Men, havregryn og linfrø hjelper og så hadde jeg i en stooor teskje kardemomme i deigen. Vivildsnuppa kommenterte at det luktet boller da hun kom hjem fra skolen. Og brødene ble gode de, nammmmm.
Nå skal jeg se om jeg finner noen bøker her og ha litt kvalitetstid sammen med Vivildsnupp og Natterangleren.
Ønsker dere alle en herlig fredag!

torsdag 19. november 2009

Trenger ikke å finne opp kruttet...


...når det er så mange kreative sjeler der ute i bloggverdenen som deler sine prosjekter med oss vanlige "dødelige" ;P
Jeg har vært noen runder på nett og lett og lett etter advents- juleprosjekt som jeg kan sette i gang med sammen med tuppene.
Ikke skal det være for vanskelig, men samtidig ønsker jeg et pent resultat.
Så har jeg planlagt juleverksted neste helg, for dagene bare raser fra oss. Og jeg som syntes jeg hadde så god tid framover mot jul.
Her er noe av det vi skal produsere :)

Takk til Husfruas Memoarer for hennes nyyyydelige kremmerhus - en inspirasjonsblogg for alle og enhver.
Kremmerhusene var overhodet ikke vanskelige å lage - tror dette kan bli populært :)

Papirhjertene på Tines Kreative Hjørne er ikke mindre nydelige. Det trengs en del klipping, men det skal nok tuppene klare. Jeg hadde ingen prismer, men perler fungerer også som pynt. Ser at gråpapiret ble i tynneste laget, trorjeg dropper det neste gang.

Disse to bloggene bør du absolutt ta deg tid til å besøke :)

Jeg for min del må vel se til å avslutte dagens bloggeøkt og gjøre meg klar til kveldens happening.
Da skal Courage og Viva holde førjulskonsert - gleder meg!
Ha en strålende god dag!

mandag 16. november 2009

....en tidlig start på dagen.....

Ja, i morges sto jeg opp kl 6.30 som vanlig. Hoppet i dusjen og etterpå gikk jeg for å vekke jentene. Så kom jeg inn på kjøkkenet og ble stående som et eneste stort spørsmålstegn - for der viste klokkene 5.45. Da var det ei som fikk det travelt med å sjekke telefonalarmen - og søkke ta, jeg hadde faktisk prestert å stille den på 5.30 og ikke 6.30!
Det skal sies til mitt forsvar at jeg var dødstrøtt i går kveld og ikke på nett i det hele tatt.
Jentuten la seg gladelig ned igjen - ikke det mest populære å stå opp om morgenen. Og mor fikk en date med PC'n. Har en del som må ryddes og ordnes etter tur i helga, men det kan jeg jo ikke begynne med nå og forstyrre heeeele gjengen. Det må nok vente til ETTER at skolebussen har kjørt ;)
Ha en herlig mandag!

mandag 9. november 2009

United Kingdom

... er et kit Honey Designs har kommet med (du finner det på digiscrapbooking.ch)
Det gikk en liten stund før jeg fikk scrappet mine 2 LO'er (innimellom rydding og julemodus), men her er de.
I dag har jeg fått kjøpt et par julegaver igjen og nå tror jeg at kalenderen til Sigrid er komplett. Det gjenstår bare å pakke inn overraskelsene. Vivild gjorde det enkelt i år; et veldig sterkt ønske om Pet Shop-kalender.
Fikk også handlet bursdags- og julegave til bestemor. Vi drar utover neste helg i bursdag og da er det så kjekt å være i rute med alle gaver :)
Til helga drar vi på hjortejakt - og det blir også koselig sosialt samvær. Ser fram til det ;) Ha en fin mandag!

fredag 6. november 2009

Nå tenner moder alle lys...

...ja, i kveld tenner jeg masse lys - er storforbruker av lys, spesielt telys, for tiden...

Og, på en eller annen merkelig måte, har to engler inntatt stuevinduet i dag. Må si at jeg virkelig er i førjulsmodus disse dager. Har fått roet ned ganske betraktelig etter gårsdagen og nå er humøret på plass igjen, herlig :)
Søndag får vi middagsgjester; Gørill og Roger. Det blir nok koselig og da står ribbe(!) på menyen.
Har en plan om å bake en kake til dessert.
Rosene til far står på stuebordet. Nå skal barna få kveldsmat og -stell og så ser jeg fram til et glass rødvin og middagsrester. Stian har et par arbeidskollegaer på besøk og har lånt grillhuset til naboen for anledningen. Han serverer elgbiff med godt tilbehør - så det blir ikke så verst mtp restemat.
Ønsker dere alle en fin fredagskveld og ei god helg :)

Her er englene som lyser opp i vinduet mitt :)
Kit Fall All Over av Lenas Scrap Design, Crazy Template 3 av cathja, WordArt av Digital Fingers (modifisert litt av meg)

torsdag 5. november 2009

Tykklefse :)

Dagen i dag begynte overhoooooodet ikke bra. Har sovet elendig i natt, med to barn på besøk i senga... (Stian måtte sove på sofaen) Asgeir er forkjølt og hoster mye, mens Vivild er redd for om vinden som tuter rundt hushjørnene om natta...
Fikk Stian til å få igang tuppene, men da jeg sto opp litt over halv åtte, hadde hun ikke startet med frokosten. (og Stian hadde selvsagt kjørt på jobb) Da ble jeg litt småstressa og passe irritert (og selvsagt gikk det utover jentene og ikke han jeg egentlig var irritert på...)
Så, det ble bare ekstraarbeid med å ligge lenger i morges - det blir leeeeenge til neste gang.
Etter at jentene hadde dratt på skolen, måtte jeg rydde kjøkken.
For det så ikke ut - var ikke ryddet etter gårsdagens middag.
Gjett om kaill'n står lavt i kurs akkurat nå - men det går da over.
Humøret ble atskillig bedre etter at jeg fikk ryddet og vasket. Så fikk jeg endelig ta fatt på dagens oppgave; lefsebaking - den tykke sådan :)
Deigen satte jeg i går, så det var bare kosejobben igjen: kjevling og steking (og smaking for å sjekke om de var spiselige, og det var de, nammmmmm......)

1 dl smeltet smør
1 dl sukker
1 dl lys sirup
1,5 dl H-melk
2 egg
3 ss hornsalt
hvetemel
****
Alt blandes sammen. (Deigen skal være litt løsere enn bolledeig)
Dekkes med plast og settes i kjøleskapet over natta.
Deigen deles i passe emner og kjevles ut til TYNNE runde emner.
Stekes ved 200*C i 5-6 minutter.
Når de er avkjølt, blandes smør, sukker og kanel sammen og smør emnene.
(De kan også smøres med Nugatti, sies det. Har ikke prøvd det enda, men jeg får vel en gedigen stjerne i margen til tuppene den dagen jeg forsøker;))
Del opp etterpå. Kan med fordel fryses - kjekt å ha hvis det kommer uventet besøk :)
Nyt!
Ha en flott torsdags ettermiddag :)

mandag 2. november 2009

Nå kan advent bare komme...

...for nå er det på tide så smått å komme i julemodus...
Kastet ut gresskaret og Halloween-pynten i dag. Og har tatt frem bitte, bitte litte grann julepynt. Tidlig? Tja, kanskje det - men jeg eeeelsker julen og synes det er deilig å kjenne på stemningen (ikke alltid like lett når tuppene krangler så busta fyker og husfreden ryker!)
Tida fram mot jul kommer nok til å gå i en fei.
Har en aldri så liten plan om å bake tykklefser denne uka (spørs om jeg må ringe bestemor for oppskrift) og så har jeg en intensjon om å vaske kjøkken - noe jeg synes er driiiiit kjedelig. Så, motivasjon, kom til meg. Når ryggen i tillegg har kranglet over ei uke, begrenser det seg hva jeg får gjort av husarbeid - og det ergrer meg. Da er det mer behagelig å flate ut i sofaen (det hjelper faktisk, uansett hva folk måtte mene om å holde seg i bevegelse, gah!)
Men, i morgen er det atter en dag - og kommer jeg i gang fra morgenen av, er det utrolig hva jeg kan utrette.
Ønsker deg en trivelig kveld :)